011.0s COC'S

SEMINARI MONOGRÀFIC DETECCIÓ I INTERVENCIÓ SOCIAL DE L'ABÚS SEXUAL INFANTIL

C201803

DESCRIPCIÓ:

Actualment vivim en una societat cada vegada més conscient del tractament respectuós dels menors i acompanyament des de la identitat de l'infant.

La fundació Vicky Bernardet porta treballant des de l'any 1997 en l'atenció integral, prevenció i sensibilització dels abusos sexuals a menors comesos en l'àmbit familiar i l'entorn de confiança del nen o nena.

Estudis realitzats a Espanya (Dr. Félix López, 1994. Ministeri d'Assumptes Socials) i en uns altres països de la Unió Europea, Estats Units i Canadà, estimen que un 23-25% de les nenes i un 10-15% dels nens sofreixen abusos sexuals abans dels 17 anys. El 60% no rebrà cap tipus d'ajuda.

L'abús sexual infantil és, per tant, un problema de salut pública que requereix d'una atenció especialitzada i, sobretot, d'una presa de consciència per part de tota la societat.

Amb aquest seminari monogràfic volem donar a conèixer els aspectes de prevenció, detecció i derivació existents per als professionals de l'àmbit social i del lleure.


DESTINATARIS/ES

Professionals de Progess d'atenció directa amb menors, siguin infants o joves. Treballadors socials, Educadors Socials, Psicòlegs, Monitors, etc...


DATA: 12 d'Abril de 2018.

Horari: de 10 a 14h i de 15:30 a 17:30h.


LLOC D'IMPARTICIÓ: Espai Bombers. Parc de la prevenció de Barcelona. Carrer de Lleida, 30. Barcelona. 08004.