07.0e LLEURE

De la música al cos. Recursos musicals per a la intervenció social amb joves.

6517

DESCRIPCIÓ:

Dedicat a conèixer diferents estratègies musicals per treballar amb joves i adolescents.

Ens basarem principalment en la veu cantada i la percussió corporal com a recursos musicals propis de l’ésser humà.
Amb l’objectiu d’utilitzar la música com a eina d’integració i dinamització social aprendrem diferents cançons i les estratègies per ensenyar-les als nostres usuaris. Treballarem amb una metodologia que introdueix gradualment tots els elements bàsics tant de la tècnica vocal com de la lectura musical, tot per mitjà d’unes peces pensades i arranjades per ser interpretades en grup, a través d’un repertori variat i actual. Les sessions seran molt pràctiques. Aprendrem individualment però cantarem i ens mourem en conjunt.


Objectius

L’objectiu d’aquest taller és oferir recursos musicals de veu cantada i de percussió musical.


Metodologia

La metodologia emprada és eminentment pràctica, amb activitats d’escolta activa, cant, percussió i recursos de direcció musical.


Continguts

- Cançons a una sola veu.
- Cançons a dues i tres veus.
- Improvisació vocal.
- Percussió corporal.
- Improvisació amb percussió corporal.


Curs destinat a tots els professionals del temps de lleure, i de la intervenció amb joves. Projecte APC i similars.

Docent: Laura González Sanvisens

Nacida en Barcelona es Doctora en Psicología (Universitat Ramon Llull), diplomada en Logopedia (Universitat Ramon Llull i Université Libre de Bruxelles), especialista en la intervención de los trastornos de la voz (Universitat Ramon Llull) y Máster en posturología (Universitat de Barcelona).

Su pasión por la voz y las ganas de enseñar han marcado su vida profesional. Su interés se centra en la educación, la prevención y el tratamiento de los trastornos de la voz des de una mirada holística. Combina el ejercicio de la logopedia en su centro de Barcelona (Veus) con la dirección de coros y el proyecto de educación y salud vocal A punt de veu! en la Escuela de Música Pausa de Barcelona.

Como cantante ha participado en diferentes proyectos. Actualmente forma parte del trio de jazz formado por Jordi Castells y Rubén Traba y forma parte del grupo de música barroca Lettere in música. Ha impartido cursos de prevención de los trastornos de la voz en los docentes para el Departament d'Ensenyament de la Generalitat y l'Escola d'Estiu Blanquerna, la eficacia de los cuales fue valorada en su tesis doctoral. También ha publicado diferentes artículos sobre la voz de las personas con sordera, dando asesoramiento a los Centros de Recursos para Deficientes Auditivos (CREDA) de Barcelona, Sabadell, Sant Adrià, Lleida i Manresa.

Dates:
Horari: 10-14h.

Lloc d'impartició: Casal de Barri Folch i Torres. C/ Reina Amàlia, 31. 08001. Barcelona.