03.0s RECURSOS PERSONALS

Descobreix la teva veu: eines per millorar la salut i qualitat vocal i comunicativa

6018

DESCRIPCIÓ:

OBJECTIUS

L’objectiu d’aquest taller és oferir recursos per millorar la salut i la qualitat de la veu parlada i cantada. Aprenent a fer un bon ús de la veu i a descobrir-ne totes les seves possibilitats.


CONTINGUTS

- La semiòtica de la veu i la comunicació no verbal.
- Coneixements bàsics d’anatomia i fisiologia de la fonació.
- Consciència i eix corporal.
- El cos com a instrument de la veu: gest corporal i vocal.
- Respiració, projecció i veu cantada.
- Eines per l’autorregulació de la fonació.


METODOLOGIA

La metodologia emprada és eminentment pràctica, amb activitats d’escolta activa i d’experimentació de sensacions vocals i corporals que motiven el treball personal.


DESTINATARIS/ES

Curs destinat a tots els professionals del temps de lleure, dedicat a conèixer i millorar els recursos vocals propis per garantir una millor eficàcia i salut vocal.

Aprendrem a fer un bon ús de la veu i explorarem totes les possibilitats d’aquesta eina a partir del treball corporal.

Les sessions seran molt pràctiques i tindran com a objectiu el coneixement la consciència i l’eix corporal, el treball profund de la respiració, la fonació, la projecció de la veu, la veu cantada i l’autoregulació de la fonació.


DOCENT: Laura González Sanvisens.
Nacida en Barcelona es Doctora en Psicología (Universitat Ramon Llull), diplomada en Logopedia (Universitat Ramon Llull i Université Libre de Bruxelles), especialista en la intervención de los trastornos de la voz (Universitat Ramon Llull) y Máster en posturología (Universitat de Barcelona).

Su pasión por la voz y las ganas de enseñar han marcado su vida profesional. Su interés se centra en la educación, la prevención y el tratamiento de los trastornos de la voz desde una mirada holística. Combina el ejercicio de la logopedia en su centro de Barcelona (Veus) con la dirección de coros y el proyecto de educación y salud vocal A punt de veu! en la Escuela de Música Pausa de Barcelona.

Ha impartido cursos de prevención de los trastornos de la voz en los docentes para el Departament d'Ensenyament de la Generalitat y l'Escola d'Estiu Blanquerna, la eficacia de los cuales fue valorada en su tesis doctoral. También ha publicado diferentes artículos sobre la voz de las personas con sordera, dando asesoramiento a los Centros de Recursos para Deficientes Auditivos (CREDA) de Barcelona, Sabadell, Sant Adrià, Lleida y Manresa.


DATES: 6, 13 i 20 de Febrer de 2018.

Horari: de 10 a 14h.


LLOC D'IMPARTICIÓ: Casal de Barri Folch i Torres. C/ Reina Amàlia, 31. Barcelona. 08001.